Bij ontslag, vaststellingsovereenkomst of bij een nieuwe stap in je carrière

Heb je samen met je werkgever besloten de samenwerking te beëindigen, of ben je gevraagd te vertrekken, dan begeleiden we je bij de transitie. Ook kunnen we je helpen wanneer je inzicht wilt in je huidige loopbaan of uitkijkt naar een nieuwe stap.

Collectieve outplacementbegeleiding

Bij collectief ontslag is het belangrijk om in een vroeg stadium te starten met outplacementbegeleiding, zeker als medewerkers nog een tijdje door moeten werken. Vroegtijdig beginnen met werken aan een volgende stap in de loopbaan geeft hen het gevoel van een positieve stap voorwaarts, ondanks het feit dat de huidige baan gaat stoppen.

Allereerst wordt er een situatieschets gemaakt van het bedrijf en de afdelingen. Wanneer de situatie goed in beeld is gebracht, wordt er een programma samengesteld dat hierop aansluit

Het outplacementtraject wordt volledig op maat gemaakt voor uw bedrijfssituatie. Hoewel het programma voor ieder bedrijf verschilt, zijn er verschillende fases te onderscheiden in onze aanpak.

“jij zit aan het stuur”

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding is een persoonlijk outplacement traject. Onze ervaring leert dat persoonlijke trajecten 80% meer succes bieden op het veroveren van een nieuwe baan dan klassikale trajecten.

Samen met jou bepalen we je persoonlijke doelen en verwachtingen en gaan ermee aan de slag. We gaan op zoek naar jouw perfecte baan, bekijken de mogelijkheden en eventuele benodigde trainingen. Onderdeel van een persoonlijk outplacement traject zijn onder meer het schrijven van je CV, je positionering op sociale media, begeleiding bij je zoektocht naar de juiste functie, het schrijven van een strakke motivatie en sollicitatie oefeningen.

Loopbaanbegeleiding

Bij loopbaanbegeleiding gaan we met je in gesprek om inzicht te krijgen in je werkverleden. Het maakt niet uit of je pas een paar jaar aan de slag bent of al een lange loopbaan achter de rug hebt. Vervolgens onderzoeken we waar je passie ligt. Deze passie vertalen we samen met jou naar welke ambities je (nog) wilt realiseren in je professionele loopbaan.  Als je ambities duidelijk zijn geformuleerd, gaan we kijken waar je nu staat en tekenen we een roadmap naar je doelen. Daarmee kan je je eerste stappen zetten richting de vacatures die jou aanspreken, zodat jij ambities waar kan maken.

Contractbeheer

Tijdelijk personeel

Recruitment

Solutions

CONTACT

Ben jij een ondernemende professional en zie je een samenwerking met Total Solutions wel zitten? Ben je binnen jouw financiële organisatie opzoek naar aanvulling voor het team? Of wil je vrijblijvend sparren over mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Wij maken hier met plezier tijd voor. Alles begint immers met een goed gesprek.