Loopbaanscan

Tijdens een loopbaanscan sta je bewust stil bij je carrière: wat zijn de hoogtepunten, wat waren minder leuke aspecten, waar sta je nu en wat is je ambitie voor de komende 5 tot 10 jaar? Daarna de vraag welke stappen je kan nemen om je ambitie te vervullen. Veel werkgevers onderkennen ook het belang van een loopbaanscan voor hun werknemers en vergoeden dan ook de kosten.

loopbaanscan traject
Aan de hand van een vragenlijst en een gesprek doorloop je de keuzes die je afgelopen jaren gemaakt hebt. Waar ben je trots op, welk talent heb je ingezet om welke resultaten te bereiken maar heb je ook situaties gehad waarin je duidelijk minder plezier had in je werk of zelf minder energie. Ook hiervan de oorzaken definiëren draagt bij tot het maken van je eigen roadmap.
Daarnaast bespreken wij de gewenste inhoud en werkomgeving voor functies in de toekomst. Hoe wil jij je loopbaan verder ontwikkelen? Wat is er mogelijk en heb je daar nog verdere ondersteuning, en in welke vorm, voor nodig?

Past mijn huidige baan nog steeds bij mij?

Jouw toekomst staat centraal

Gezien alle ontwikkelingen in de financiële sector in de afgelopen jaren is het essentieel zelf aan het stuur te staan van je eigen loopbaan. Je bent met dit inzicht in staat om bewuste en weloverwogen keuzes te maken voor de toekomst, die gebaseerd zijn op je krachten.
Een reorganisatie is een goede reden om eens na te denken; “Wat wil ik eigenlijk?”, “Past deze baan nog steeds bij mij?” of “Heb ik nog plezier in mijn werk”. Hoe ziet de wereld buiten mijn eigen werkgever er uit, zijn er voor mij mogelijkheden binnen of misschien wel buiten de financiële sector.

Total Solutions

Totals Solutions is onafhankelijk en heeft geen belang bij de keuzes die jij zelf maakt. We ondersteunen je in het bewust worden van de rode draad in je carrière en helpen je in de volgende stappen van je loopbaan.

Ook werkgevers zien het nut van de Loopbaanscan en hebben in veel cao’s regelingen hiervoor opgenomen zoals:

CAO Banken 2014/2017, p 22: “Wanneer er geen eenduidig beeld bestaat van uw (persoonlijke) ontwikkelingsmogelijkheden, kunt u op kosten van uw werkgever een loopbaancheck afleggen.”

CAO Banken 2014/2017, p 77: “Outplacementbegeleiding – Daar waar sprake is van een gering verlies aan arbeidsplaatsen en/of ergeen Sociaal Plan wordt opgesteld, biedt uw werkgever u, indien uw functie komt te vervallen, een outplacementtraject aan bij een CEDEO erkend bedrijf ter waarde van € 4000,- (exclusief btw).”

CAO Rabobank 2016, p 76: “De keuze (voor een loopbaanadviesorganisatie) wordt in overleg tussen leidinggevende en medewerker gemaakt, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van de medewerker. De werkgever betaalt de kosten van de loopbaancheck.”

Afspraak maken

Klaar voor de volgende stap?

Neem contact met ons op en maak een afspraak.

✔      Individuele begeleiding
✔      Advies op maat
✔      Ervaren consultants

Contact opnemen

 

loopbaanscan consultant

 

Ook interessant

arrow Interview tips
arrow Sollicitatiegesprek voorbereiden
arrow Functieomschrijving maken
arrow Wat is een duurzaam personeelsbeleid
arrow Wat is een pre employment screening
arrow Hoe schrijf je een goed CV
arrow Wat is agile werken
arrow Waarom werken bij een bank