Wat-is-simcorp

Werken met SimCorp Dimension

Banken en financiële instellingen maken veel gebruik van IT pakketten van gespecialiseerde leveranciers om hun processen te automatiseren. Door pakketten van derden te gebruiken hoeven de banken dergelijke systemen niet zelf te ontwikkelen met alle risico’s van dien. Een goed voorbeeld van een IT pakket wat door veel financiële instellingen gebruikt wordt, is SimCorp Dimension.

Wie is SimCorp Dimension?

SimCorp Dimension is het vlaggenschip van SimCorp, een van de grootste Europese leveranciers van softwarepakketten voor de financiële dienstverlening. SimCorp Dimension is een geïntegreerde oplossing om het beheer van investeringen te registeren en meetbaar te maken. Dit systeem is speciaal ontworpen voor vermogensbeheer.

Wat doet SimCorp Dimension?

SimCorp Dimension is een softwarepakket dat het gehele proces van front office naar back office in het vermogensbeheer integreert door middel van een portfolio managementsysteem. Het softwarepakket SimCorp Dimension wordt door een groot aantal van de marktleiders in de financiële markten gebruikt om de investeringen te beheren, verbeteren en inzichtelijker te maken. Dit maakt het mogelijk voor investeerders om in één systeem alle investeringen te monitoren.

SimCorp Dimension Specialist

Als Specialist SimCorp Dimension speel je een belangrijke rol binnen het vermogensbeheer. In deze functie overzie je namelijk alle processen. Als specialist van SimCorp Dimension ben je continu bezig met het verbeteren van het proces en kun je ingezet worden om te helpen bij veranderprocessen. De functie is zeer dynamisch waarbij je contact hebt met verschillende rollen binnen de organisatie van business controllers tot de eindgebruikers.

SimCorp Dimension Medewerker

Een Medewerker SimCorp Dimension werkt op de afdeling Functioneel Beheer en Datamanagement. Hierbij werk je in een team van data analisten waarbij je data analyses uitvoert en mogelijke verbeteringen onderzoekt. De uitkomsten rapporteer je vervolgens in pragmatische adviezen.

SimCorp Dimension Functioneel beheerder

Als Functioneel beheerder ben je de schakel tussen business en IT. Jij bent het aanspreekpunt wanneer er issues opspelen binnen het proces. Het is belangrijk dat je kennis hebt van zowel business processen als de IT systemen. Daarnaast ben jij verantwoordelijk dat de wensen van de business vertaald worden naar pragmatische IT-oplossingen.

Business Analist met ervaring met SimCorp Dimension

Een Business Analist ondersteunt de business met het inrichten en optimaliseren van de bedrijfsprocessen. De positie in de organisatie zit tussen de business en ondersteunende afdelingen. Het doel van de business analist is om de behoeftes van de business te vertalen naar praktische oplossingen, waarbij rekening wordt gehouden met de aspecten van de bedrijfsvoering.

Heb jij ervaring in SimCorp Dimension en ben jij op zoek naar een baan waar je deze kennis kan gebruiken, wij hebben meerdere klanten die continue op zoek zijn naar medewerkers met SimCorp ervaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord