Waarom werken bij een bank?

Zijn banken en andere financiële instellingen goede bedrijven om voor te werken? Waarom zou je wel of niet voor een carrière bij een bank moeten kiezen? Lees hier de voordelen van een carrière in het bankwezen.


1. Uitdaging

De banken sector is enorm in beweging. Sinds de crisis stellen de toezichthouders veel nieuwe eisen aan de financiële sector. Ook proberen banken hun imago te verbeteren en krijgen zij concurrentie van de FinTech start ups. Het gevolg is dat de banken investeren in de nieuwste technologie om alle veranderingen bij te houden. Het is een grote intellectuele uitdaging de bestaande activiteiten winstgevend te houden, de regels van de toezichthouders en de voorbereiding op de concurrentie van de FinTech start ups te implementeren.


2. Ruime (internationale) carrière mogelijkheden

Banken zijn vaak grote organisaties. Er zijn veel verschillende afdelingen en er werken verschillende specialisten, van back office medewerkers tot creatieve marketing specialisten en van ondersteuning tot econometristen. In deze werkomgeving kan bijna iedereen uitdagende posities vinden. Producten en processen bij banken zijn overal ter wereld vergelijkbaar. Het gevolg is dat je Nederlandse werkervaring telt als je in het buitenland solliciteert.


3. Salarissen en arbeidsvoorwaarden

Zowel de primaire als de secundaire arbeidsvoorwaarden bij banken zijn vaak beter dan in andere sectoren. Afgezien van het salaris, is veel ruimte voor het nieuwe werken. Daarnaast hebben de banken vaak goede kantooromgevingen op goed bereikbare locaties.


4. Solliciteren bij banken

Het sollicitatieproces verschilt per bank en per functie. De sollicitatie voor het traineeship is bij de meeste banken gecentraliseerd. Binnen banken zijn veel functies op alle niveaus. Indien een sollicitatie bij een bank niet gelukt is, betekent dit vaak dat je afgewezen bent voor de functie, niet voor de bank.

Total Solutions zoekt continue geschikte kandidaten die bij een bank willen werken, van pas afgestudeerden tot ervaren en specialistische medewerkers. Lijkt het jou wel wat om voor een bank te werken? Neem dan contact met ons op via info@ts.eu of bel +31 (0)20 530 4380 en maak een afspraak.