Zonder kwaliteitscultuur géén kwaliteitsproduct

Ze zijn overal: mannen en vrouwen die, soms van jongs af aan, ondernemer willen worden. Ambities variëren van het vrije leven van een zzp’er tot het leiden van een mkb-onderneming met tientallen personeelsleden. Wat ze in élk geval gemeen hebben is de enorme gedrevenheid om hun droom te verwezenlijken. En of dit nu lukt of niet: onderstaande stappen helpen in elk geval een behoorlijk eind op weg…

Kwaliteit als rode draad

Binnen Total Solutions geloven we in het Quadrupple Quality-principe: je kunt extern alleen een kwaliteitsproduct of -dienst leveren als de focus op kwaliteit onderdeel is van de cultuur van je organisatie.
Lees en word bewust…

Als je kwaliteit serieus neemt centreert het succes van de onderneming zich rond 4 thema’s.

1. Kwaliteit van de dienstverlening

Wanneer de door jou geboden kwaliteit bóven verwachting van je afnemer is, dan is je eerste klant direct een ambassadeur/verkoper voor jouw bedrijf. Van klanten fans maken, dát is wat je wilt. En dat is dan weer een uitstekende basis om gestaag verder te groeien.

2. Kwaliteit van de medewerkers

Oké, áls je dan het goede product of die kwalitatieve dienst hebt bedacht, dan is de volgende stap het aannemen van goede mensen. Mensen die op authentieke wijze in staat zijn om jouw product of dienst verder te verkopen. Onthoud: de beste ondernemers zijn zij die betere mensen dan zijzelf in dienst durven te nemen. En de beste medewerkers? Die hebben zélf betere ideeën om de onderneming continu naar een hoger level te stuwen.

3. Kwaliteit van je eigen werkomgeving

Goed: je staat als onderneming voor kwaliteit én je hebt inmiddels de beste medewerkers in dienst genomen. Hoog tijd om voor een aantrekkelijke werkomgeving te zorgen. Het verbaast mij ten zeerste dat er nog steeds ondernemingen zijn die hun mond vol hebben over kwaliteit en tegelijkertijd koffie durven te serveren die lijkt getrokken van droge aardappelschillen.

4. Kwaliteit van het leven

Als je bovenstaande zaken goed op orde hebt, dan komt de laatste stap: het bewaken van de balans tussen werk en privé. Geef iedereen de ruimte om die balans voor zichzelf te vinden. In het huidige tijd waarin smartphones, 24/7 bereikbaarheid en eindeloze computergestuurde meetsystemen kan je de balans ook verstoren. Deze balans is écht nodig: om op te laden, om afstand te nemen en om goede nieuwe ideeën en inspiratie op te doen.
Zó doen wij het…

Wij leiden Total Solutions sinds 2001 op basis van het Quadrupel Quality-principe. We hebben meerdere moeilijke economische dalen overleeft en gaan vol energie verder. Uiteraard met bovenstaande kwaliteitsthema’s in hoofd én hart. En dat gunnen we élke ondernemer.

Hartelijke groet,
Robi Dattatreya
Founder & Business Development