Werkritme: ben jij een Dolly of een husselaar?
We schreven er al eerder over hybride werken is het nieuwe gewoon. Sommige werkgevers vragen om één of enkele dagen aanwezigheid op kantoor, andere werkgevers laten dit volledig over aan de werknemers zelf. Interessant hierbij is hoe wij zelf, als mens, omgaan met deze flexibiliteit.
Husselen

Begrijp me niet verkeerd, voor veel mensen biedt een werkdag van 9 tot 5 een welkome structuur; wie om 5 uur de deur achter zich dichttrekt, laat het werk ook echt op het (thuis)kantoor en creëert daarmee een heldere scheiding tussen werk en privé.

Voor mij werkt dit echter niet.

Naast mijn werk bij Total Solutions doe ik namelijk zó veel meer, dat de vrijheid van flexibel werken voor mij juist een randvoorwaarde is om werk en privé in balans te houden. Zo werk ik met heel veel plezier als vrijwilliger in een hospice en draag ik mijn steentje bij in de wijk door tijd te stoppen in de wijkvereniging. Ik sport graag en heb ook nog een vakantiehuisje waar het nodige aan moet gebeuren. Ook volg ik af en toe een opleiding en werk ik voor Total Solutions op meerdere opdrachten. Dit alles hussel ik zo gedurende de dag lekker door elkaar.

Tips voor succesvol samenwerken

Die flexibiliteit en afwisseling zorgen bij mij voor energie, focus en betrokkenheid. Maar ik realiseer me óók dat het wat vraagt van mijn collega’s, klanten en manager. Hoe gaan die om met een rommelaar als ik? En hoe zorg ik ervoor dat de samenwerking met mensen die meer behoefte hebben aan structuur, zo optimaal mogelijk verloopt?

Een paar tips:

Communiceer: Spreek helder en duidelijk met elkaar af wat je van elkaar verwacht, ook in relatie tot bereikbaarheid en haalbare deadlines.

Begrip: Heb begrip voor de keuzes van je collega’s. Ook al werken zij op een manier die geheel afwijkt van die van jou, zolang de (gezamenlijke) afspraken en doelen gehaald worden, is er niets om je druk over te maken.

Versterk elkaar: ook werkinhoudelijk passen sommige taken beter bij de husselaar of juist beter bij de meer gestructureerde collega. Spreek dit naar elkaar uit, zodat je het beste uit elkaar kunt halen.

Technologie: maak gebruik van de juiste communicatietools. Tegenwoordig zijn er genoeg online applicaties die helpen om de voortgang van projecten bij te houden, ongeacht het werkritme van de individuele teamleden.

Kortom, de sleutel tot een succesvolle samenwerking ligt – zoals zo vaak - in communicatie en wederzijds begrip. En boven alles, wees heel blij en gelukkig wanneer er bij jouw werkgever ruimte is voor allerlei pluimage, en dat een ieder kan en mag werken op de manier die het beste bij hem of haar past.

Kom je hier zelf niet uit? Of wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Nienke de Kruif
Senior Consultant