Wel of niet een bedrijfsuitje?
Laten we eerlijk zijn, lang niet iedereen zit te wachten op een uitstap met zijn collega’s. Je ziet elkaar tenslotte al de hele dag op werk en dan wordt ook nog eens verwacht dat je “verplicht gezellig met elkaar gaat zitten doen”.
Niet formeel verplicht, wél belangrijk

Een bedrijfsuitje is dan ook zelden formeel verplicht én toch is het belangrijk tijd te maken voor ontspanning met elkaar. Organiseer jij deze keer het bedrijfsuitje? Stel jezelf dan de vraag wat je met de uitstap wilt bereiken en houdt voor ogen wat haalbaar is voor je hele team, en niet alleen die paar daredevils.


Van helikopter vliegen tot samen eten

Zo organiseerden we bij Total Solutions in het verleden activiteiten zoals helikopter vliegen en karten. Tegenwoordig gaan we juist alleen met elkaar uit eten, omdat dit voor iedereen simpelweg relaxter is.


4 redenen voor jouw bedrijfsuitje

1. teamwork makes the dream work

Een bedrijfsuitje is niet alleen maar plezier maken, het kan ook helpen om de samenwerking binnen het team te versterken. Door met elkaar uitdagingen aan te gaan en te werken aan gemeenschappelijke doelen, bouw je vertrouwen en betere communicatie op. Het kan zelfs de productiviteit op de werkvloer verbeteren, omdat je na de uitstap met een vernieuwde teamgeest weer aan de slag gaat.

2. losbreken van de hiërarchie

Tijdens een bedrijfsuitje vervagen de grenzen tussen managers en medewerkers. Het is een kans om je collega's op een informele en ontspannen manier te leren kennen, buiten de formele werkomgeving. Misschien ontdek je dat je manager een verborgen talent heeft voor karaoke of je collega een geweldig gevoel voor humor. Het kan dé manier zijn om nieuwe verbindingen te leggen en een positieve sfeer op de werkvloer te creëren.

3. onvergetelijke activiteiten

Voor wie wel eens wat anders wil, zijn bedrijfsuitjes een kans om uit de dagelijkse routine te stappen. Van sportieve activiteiten, zoals karten of paintball, tot creatieve workshops, er is voor iedereen wel wat te verzinnen. Het is echter belangrijk om bij het plannen van je activiteiten rekening te houden met de diversiteit aan interesses binnen het team. Niet iedereen zit te wachten op een sportieve dag, soms ligt de voorkeur juist bij rustige activiteiten, zoals een schilderworkshop of het al eerder genoemde etentje.

4. ontsnappen aan de dagelijkse sleur

Af ten toe kan het werk overweldigend en stressvol zijn. Een bedrijfsuitje biedt dan een welverdiende pauze. Je kunt even je gedachten verzetten, lachen met je collega's en je energie opladen. Na een leuke dag samen voel je je verfrist en gemotiveerd om er weer tegenaan te gaan.

Kortom, bedrijfsuitjes kunnen daadwerkelijk bijdragen aan een positieve werkomgeving en betere teamprestaties. Ik denk dat ik zelf een potje golf in de groep ga gooien. Dan heb je wel die rust, maar is het toch nog een beetje sporten.

En jij, wat ga jij organiseren?

Iver Willems

Digitale Marketing Specialist