Verwacht niet dat 2020 een rustig jaar gaat worden!

Dit is alweer de laatste blog voor 2019. Het is een enerverend jaar geweest, met een aantal in het oog springende ontwikkelingen.

Bye Bye 2019

In 2019 zijn in Nederland de eerste stappen gezet naar schaalvergroting om marges op peil te houden, Caceis en Kasbank zijn samengegaan en BinckBank is door Saxo Bank overgenomen. De Brexit discussie heeft in 2019 nog steeds geen duidelijkheid gebracht over het Europese financieel centrum London. Dachten wij begin 2019 dat de rente haar dieptepunt had bereikt, blijkt aan het eind van het jaar dat deze nog lager kon. En 2019 is ook het jaar waarin eindelijk Apple Pay op de Nederlandse markt is uitgerold.
Na de torenhoge boetes voor de grootbanken is 2019 ook het jaar waarin KYC-ers en CDD specialisten niet waren aan te slepen! Alle focus is gericht op het weten wie je klant is om zo fraude en witwassen tegen te gaan. De vraag naar medewerkers met operationele kennis begint te groeien en we zien de krapte op de arbeidsmarkt nu ook in de financiële sector toenemen.

Hello 2020

Start met de WAB (Wet Arbeid in Balans) waarin de arbeidswetgeving weer rigoureus is aangepast. De impact hiervan voor werkgevers is groot en het is afwachten of de arbeidsmarkt hierdoor verbetert of verschuift.
2020 wordt ook het jaar waarin we toch weer een aantal grote reorganisaties verwachten. En natuurlijk de Brexit….zou het komend jaar dan toch echt gaan gebeuren! Kortom, het wordt wederom een jaar vol beweging.

Sommige dingen blijven (bijna) hetzelfde

Total Solutions blijft ook in deze veranderende tijden gewoon je aanspreekpunt als je op zoek bent naar een medewerker of wanneer je zelf op zoek gaat naar een baan. Ook voor loopbaanbegeleiding en outplacement ben je bij ons aan het goede adres.
Maar ook wij veranderen! Afgelopen 3 jaar hebben we met veel plezier onze blogs geschreven. Het merendeel gebaseerd op eigen ervaringen. Volgend jaar willen we jullie er graag bij betrekken. We gaan namelijk aan de slag gaan met interactieve blogs en we hopen dat jullie hierin gaan participeren.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of onderwerp die je graag terug zou willen zien in onze blogs of ben je benieuwd hoe wij ergens over denken, stuur deze naar nieuws@ts.eu. Wij gaan ermee aan de slag!

Namens het volledige Team van Total Solutions wensen we je hele fijne feestdagen en een waanzinnig Nieuwjaar!