Payroll: het instrument om werkgevers te ontzorgen!

“Nee ik wil niet groeien, anders moet ik mensen aannemen.” Een veel gehoorde uitspraak van succesvolle ondernemers en ZZP’ers. De continue veranderende wet- en regelgeving heeft veel ondernemers angstig gemaakt voor het aannemen van personeel. De Minister heeft dit probleem inmiddels erkend en realiseert zich dat Payroll een goed instrument is om werkgevers te ‘ontzorgen’. Payroll: betekent letterlijk verloning. Deze vorm van verloning werd al veel gebruikt voor seizoensarbeid, maar de laatste tijd kiezen steeds meer professionele dienstverleners voor deze oplossing. Waarom? Door vier grote voordelen.

Wat voor soorten payroll zijn er?

Bij Payroll is de medewerker in dienst bij het payrollbedrijf en dus niet meer bij jou als werkgever. Jij blijft verantwoordelijk voor het aannemen van de juiste mensen en de dagelijkse leiding. Praktisch blijf jij werkgever, maar juridisch is het payrollbedrijf verantwoordelijk. Het Payrollbedrijf stelt een arbeidsovereenkomst op met jouw medewerkers en is verantwoordelijk voor de maandelijkse verloning en uitbetaling bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Waarom het aantrekkelijk is om hiervoor te kiezen? Om deze vier redenen:

1. Onderbrengen van je tijdelijke medewerkers

Met payroll creëer jij een flexibele schil, die juridisch losstaat van je vaste medewerkers. Je kampt niet langer met maandelijkse facturen van allerlei uitzendbureaus of ZZP’ers, maar bundelt tijdelijke medewerkers onder één dak, dat van het payrollbedrijf; de juridisch werkgever. Dit bedrijf maakt tevens gebruik van de uitzend CAO, waardoor jij flexibeler kunt omgaan met contracten en makkelijk op of af kunt schalen.

2. Overnemen van je vaste medewerkers

Wil je iedereen onderbrengen, dan kan dat ook. Het payrollbedrijf neemt dan al je arbeidsovereenkomsten over en erkent de reeds gemaakte dienstjaren. Als juridisch werkgever neemt dit bedrijf de maandelijkse verloning van je medewerkers uit handen. Daarnaast verzorgt het bedrijf, ook in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid, de begeleiding van je medewerkers, conform de wet Poortwachter. Dat scheelt jou heel wat tijd en geld.

3. ZZP’er zijn, maar niet echt

Voor mensen die vrijheid wensen, maar niet als ZZP’er willen werken, is payroll de oplossing. Je komt in loondienst bij het payrollbedrijf. Deze partij verzorgt de verloning en alle afdrachten en facturen van de opdrachtgever. Ondertussen bouw je WW-rechten op voor de periodes waarin je geen opdrachten hebt en voldoe je aan de wet DBA- verplichtingen. Geen zorgen, geen aparte administratie en een volledige focus op je opdracht.

4. Buitenlandse onderneming in NL

Voor buitenlandse onderneming die in Nederland mensen in dienst wil nemen, is payroll uitermate laagdrempelig. Het payrollbedrijf regelt alle contracten en wettelijke afdrachten. Als buitenlandse onderneming kun je het oprichten van een eigen entiteit uitstellen tot na bewezen succes.
Enthousiast geworden en nieuwsgierig naar wat payroll voor jou kan betekenen?

Bij Total Solutions werken wij nauw samen met A JOB WELL DONE. Een payrollbedrijf dat payroll simpel maakt. Op hun website vind je alle informatie www.ajobwelldone.nl.

Natuurlijk kun je voor vragen ook contact opnemen met ons. We kijken graag met je mee of payroll voor jou het antwoord is.

Hartelijke groet,
Nora de Groot