Parttime werken: zo pak jij het succesvol aan
De parttime papa. De millennial die 36 uur werkt. En de carriertijger, die een dag per maand vrijwilligerswerk doet. Je ziet het steeds vaker: parttime werken. Bij jong én oud. Bij vrouwen én mannen. Klinkt goed, maar hoe voorkom je 40 uur werk in 32 uur? En hoe behoud je een stijgende lijn in jouw carrière? Senior Consultant Nienke geeft tips.
Vroeger was parttime werken iets voor vrouwen. De vrouw kreeg een kind en bleef (deels) thuis. In de laatste jaren is dat gelukkig anders. De man wil ook betrokken worden bij de opvoeding en verlangt naar een ‘papadag’. Maar niet alleen de mannen zwichten voor een parttime baan. Ook de doorgewinterde fulltimers en zelfs de millennials zijn om.

Dat geldt voor mij trouwens ook. Ik werk vijf dagen, maar dan 32 uur. Zo creëer ik ruimte voor andere bezigheden. Zo doe ik bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, ben ik betrokken bij een wijkvereniging én ben ik er voor mijn kinderen. En dat terwijl ik mijzelf volop ontwikkel in mijn carrière.

Of dat bij mij kwam aanwaaien? Nee, ook ik liep in het begin tegen een aantal uitdagingen aan. Want hoe voorkom je dat je hetzelfde werk in minder uren ‘propt’, extra stress voelt en ook nog eens minder betaald krijgt? En nog een gevaar: hoe voorkom je dat jij als ‘de parttimer’ van het kantoor, stil blijft staan in jouw ontwikkeling?

Een succesvolle parttime carrière begint met succesvolle communicatie. Ja, jij kiest ervoor om parttime te werken. Maar nee, dat betekent dus niet dat jij ‘lui’ bent en het wel ‘prima’ vindt om stil te staan in jouw ontwikkeling. Juist niet. Jij kiest er namelijk heel bewust voor om je tijd in andere interesses te steken.

Misschien wil jij wel werk maken van jouw hobby. Droom je van een parttime vrijwilligersbaan. Of wil je er voor (de ontwikkeling van) jouw kinderen zijn. Met een parttime baan kies jij ervoor om jezelf, naast je vaste baan, te ontwikkelen. Dat zegt heel veel over jou. Het laat zien dat jij bereid bent om te leren.

Daarnaast vraagt een succesvolle parttime baan om flexibiliteit van jou én je werkgever. Door Corona hebben we allemaal gezien dat thuiswerken ook een optie is. Daardoor kun jij makkelijker spelen met je uren. De norm bij veel werkgevers is nog steeds vaak vijf dagen. Maar parttime werken betekent niet langer: al het werk in drie of vier vaste dagen. Nee, parttime werken betekent: flexibel omgaan met werk in uren en tijd, ontwikkeling en vrije tijd. Niet perse één of twee vaste dagen vrij, maar minder uren per dag. Hierdoor profiteer jij van flexibiliteit en je werkgever van continuïteit.

Nienke de Kruijf Senior Consultant