Outsourcen van recruitment: nieuwe trend?

Waar bedrijven voorheen recruitment vaak zelf deden, al dan niet ondersteund door een bureau, zien we nu steeds meer dat recruitment geoutsourced wordt.
Als je de weg weet binnen de wet- en regelgeving en op het internet om in contact te komen met kandidaten, gaat het recruitment veel efficiënter. Daarnaast is je organisatie ook nog eens schaalbaar, waardoor je ook sneller hele teams kan aantrekken voor projecten en niet vast loopt bij ziekte of vakantie.

In de praktijk ze je vaak dat een iemand de taak krijgt om een recruitmentbureau in te schakelen en dan als tussenpersoon te fungeren tussen de manager en het bureau. Die schakel haal je met outsourcing weg. Het bureau maakt een duidelijk functieprofiel te zorgen en deze te plaatsen op de verschillende vacaturesites. Zij maken een long list met kandidaten en met de manager wordt deze teruggebracht naar een short list. Dan volgt het inplannen van gesprekken, terugkoppeling aan kandidaten, aanbod……Het hele traject wordt uit handen genomen, soms zelfs tot het opmaken van de arbeidsovereenkomst.

De oplossing is continuïteit…

Het outsourcen van recruitment blijkt vervolgens voor veel bedrijven dé oplossing te zijn.
Want hoe je het ook wendt of keert: één enkele medewerker, ook als die volledig vrij is gespeeld voor recruitment, kan nooit of te nimmer op tegen een professioneel bureau met vakspecialisten die zich de hele dag met niets anders bezighouden dan het recruiten van de beste mensen.
Recruiten is vak. Een vak dat passie en commitment eist en verdient.
Kom een keer koffie drinken op het Emmaplein 2 in Amsterdam, dan begrijp én voel je direct waarom ik zo enthousiast ben over hetgeen we elke dag neerzetten…

Hartelijke groet,

Nora de Groot
Director Total Solutions