Omarm het Nieuwe Werven!

Werken waar, wanneer en hoe jij dat wilt, dat is in het kort het ‘Nieuwe Werken’. Het ‘Nieuwe Werven’ haakt daar slim op in. De nieuwe generatie, en ook in groeiende mate de 45-plusser, verlangt naar flexibiliteit en eigen inbreng. Luister naar de wensen van (potentiële) medewerkers en omarm; het nieuwe werven. Het gaat over het loslaten van de old school contractvorm, een andere invulling van werkuren en een verfrissende kijk op de toekomst.

Klassiek versus Nieuwe Werven

In het klassieke werven verleiden we met zekerheid: vaste uren, uitzicht op een vast contract, carrière én een goed pensioen. In het nieuwe werven houd je rekening met de wens van de medewerker: waar, wanneer en hoe wenst hij te werken? De focus ligt op flexibiliteit en een goede balans tussen werk en privé. Werkt de werknemer graag een aantal dagen vanuit huis en focust hij zich fulltime op deze job of klust hij graag elders bij? De balans tussen werk en privé is niet statisch, deze wordt beïnvloed door de verschillende fases in het leven.

Laat de vaste arbeidsovereenkomst los

Binnen het klassieke werven is een vast contract het hoogst haalbare. Bij het nieuwe werven laten we de vaste arbeidsovereenkomst los. Wat wil de werknemer zelf? Zoekt hij zekerheid of werkt hij liever als zzp-er, op uurbasis of via een payrollcontract? De werknemer vindt hierin keuzevrijheid, de werkgever een betere werkrelatie. Want is de werknemer blij, dan heeft dat een direct positief effect op de organisatie. Tevreden medewerkers zijn immers meer bevlogen, productiever, loyaler en minder vaak ziek. Dat alles zie je terug in de resultaten!

Losweken uit het keurslijf

De nieuwe generatie vindt het nieuwe werven al heel normaal. Deze jongens en meiden verlangen flexibiliteit van hun toekomstige werkgever. Ook de 45-plusser hunkert naar meer eigen inbreng. Hij is grootgebracht met het idee altijd maar hard te moeten werken. Voor hem was het moeilijk uit dat keurslijf te breken. Nu ziet hij in dat hij een stuk langer moeten werken dan zijn voorganger, dus waarom niet onder zijn eigen voorwaarden, passend bij zijn privé situatie?

Aan de slag met het Nieuwe Werven

Zelf aan de slag met het nieuwe werven? De onderstaande stappen helpen jou op weg:
Stap 1: Vind de juiste kandidaat voor de functie
Stap 2: Ga na of hij of zij past binnen jouw organisatie
Stap 3: Overleg met de kandidaat op welke manier hij of zij de werkzaamheden graag invult
Stap 4: Ga na of dit toepasbaar is binnen jouw organisatie
Stap 5: Start de samenwerking

Wil je meer weten over het Nieuwe Werven? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.

Hartelijke groet,

Nora de Groot
Director