Hoe vind je een baan via social media?
Ben jij op zoek naar een (nieuwe) baan? Neem dan ook eens een kijkje op social media! Hier kun jij jouw talenten en vaardigheden aan de wereld laten zien. Klinkt goed, maar hoe zoek jij op social media gericht naar jouw droombaan? En hoe zet jij jouw kanalen zo in dat HR-medewerkers jouw informatie vinden? Tom van Marwijk, onze digitale marketing specialist, geeft uitleg én 3 gouden tips: zo tweak jij jouw kanalen dat jij er jouw droombaan mee vindt.
Netwerk op LinkedIn
Op LinkedIn laat jij jouw vaardigheden aan de rest van de wereld zien. Van opleidingen tot expertises en van taalkennis tot vrijwilligerswerk. Maar LinkedIn is meer dan slechts een digitaal CV. Hier bouw jij een relevant netwerk op en zorg je dat jij gezien wordt door bedrijven, nog vóórdat er een vacature vrijkomt.

Connect op LinkedIn met vrienden en oud-collega’s, maar ook met deskundigen en influencers uit jouw vakgebied. Word lid van groepen en connect met (mensen van) bedrijven waar jij het liefst zou willen werken. Bedrijven zoeken immers vaak nieuwe werknemers via hun eigen netwerk, omdat het sneller, makkelijker en betrouwbaarder is. Wanneer jij interessante content deelt, kom jij in beeld bij jouw droombedrijf.


Scroll op Facebook
Facebook is allang niet meer alleen voor ‘fun’. Ook dit medium is tegenwoordig geschikt voor zakelijk contact. Zo delen steeds meer bedrijven hier hun vacatures. Volg daarom jouw favoriete bedrijven, scroll op je newsfeed en wie weet rolt jouw droomvacature langs.


Imponeer op Instagram
Instagram maakt met filters niet alleen kunstwerkjes van jouw privéfoto’s, maar biedt je ook een uithangbord voor jouw professionele werk. Handig dus om je portfolio te promoten, je kennis te delen én hashtags in te zetten om in contact te komen met anderen. Volg je favoriete bedrijven en communiceer met ze. Repost, reageer en verwijs. Zo breek jij het ijs.


3 Gouden Tips!
Wij begrijpen dat jij meteen aan de slag wilt. Maar… ga eerst eens grondig door al je profielen op social media heen. Verwijder alle foto’s en posts die niet geschikt zijn voor jouw toekomstige werkgever. Dus ook die ene foto op dat veel te leuke feestje. En ook die fotoshoot in zwemkleding.
Reageer, tag en gebruik hashtags met mate
Verkies kwaliteit boven kwantiteit en ga voor relevantie.
Tot slot: durf jezelf te laten zien
Post je eigen CV. En vertel, middels een foto of filmpje, dat jij een nieuwe baan zoekt. Je zult versteld staan van het (netwerk)effect!

Veel succes!