Hoe stel jij een goed werkend team praktisch samen?
Covid veroorzaakt meer dan alleen een crisis. Het is ook een versneller, waardoor plotseling van alles duidelijk wordt. De voor- en nadelen van thuiswerken, dat vergaderen ook heel vaak goed online kan én een andere dynamiek in je team. Toen iedereen nog gezellig bij elkaar zat, was het minder duidelijk wie welke rol voor z’n rekening nam. Nu merk je echter al heel snel of jouw team goed samenwerkt of niet. Wie zijn de draagmuren? Wie zijn onmisbaar? En wie wellicht vervangbaar? Door deze bevindingen kan het nodig zijn om je team opnieuw vorm te geven. Hoe je dat praktisch aanpakt? Nora de Groot geeft tips.
stevige fundering
De fundering: dit zijn de medewerkers waar jij (letterlijk) op kunt bouwen. Misschien verzetten zij niet altijd het meeste werk, maar ze zijn er altijd, hebben kennis van zaken en zorgen ervoor dat de werkzaamheden doorgaan, ondanks alles. Vaak zijn dit de medewerkers met meer ervaring. Ze zijn niet meteen zichtbaar, maar wél de pijlers van jouw team. Daarbij zijn zij ook vaak het aanspreekpunt voor collega’s die een dipje ervaren. Ga eens na: is de fundering van jouw team stevig genoeg?


goede draagmuren
Naast een stevige fundering heeft jouw team ook ‘draagmuren’ nodig. Bouwstenen, waardoor anderen leergierig en creatief durven zijn omdat de muren zorgen voor veilige kaders. Wat is ieders verantwoordelijkheid? Wie biedt inspiratie? En binnen welke kaders kunnen jouw medewerkers hun werk goed doen? De draagmuren staan voor de groepsverantwoordelijken. Beschikt jouw team over voldoende muren die je medewerkers dragen?


sfeervol interieur
Tot slot: het interieur. Een huis bestaat uit verschillende elementen. Het kastje van je oma, de nieuwe gordijnen en die comfortabele bank. Maar soms is een element aan vervanging toe. Het ene moment past een rood gordijn prachtig in je interieur, maar een paar jaar later vloekt de kleur bij je andere meubels. Datzelfde geldt voor je team. Processen, eisen en doelen veranderen. De vraag is: veranderen jouw huidige medewerkers daarin voldoende mee?


durf te veranderen
Net zoals het interieur in je huis kunnen er door wat wijzigingen in je team spannende nieuwe combinaties ontstaan. En dat is helemaal oké. Jongere mensen hebben immers ook behoefte aan verandering. Geef hen die ruimte. Misschien is een verandering van ‘kamer’ al voldoende. Anders is een verandering van ‘huis’ noodzakelijk. Alleen als jij bereid bent om jouw huis te veranderen, kun je het gezelliger maken. Alleen als jij bereid bent om jouw team te veranderen, kun jij het beter maken.

Bekijk jouw team eens vanuit het oogpunt van een huis. Is de inrichting wat je voor ogen had? Of wordt het een gezelliger thuis als je wat meubels verplaatst?

Hartelijke groet,
Nora de Groot
PS: Wil je zien hoe dit zich verhoudt bij jouw team….we kijken graag met je mee.