Hoe kunnen recruiters je vinden op LinkedIn?

Wie ben jij, wat doe je (goed), waar liggen jouw interesses en wat heb je te bieden? Jouw LinkedIn-profiel is je online visitekaartje, mits je het goed doet natuurlijk. Steeds vaker zoeken recruiters op LinkedIn naar hun ideale kandidaat. Handig, maar dan moet jij natuurlijk wel te vinden zijn. Hoe doe je dat, vindbaar én aantrekkelijk worden voor recruiters? Consultant Debbie Bouguenon legt het je uit.

Volledig en persoonlijk

Jouw LinkedIn-profiel valt of staat met volledigheid. (Te) vaak kom ik LinkedIn-pagina’s tegen met daarop alleen een naam en functietitel. Dat is dan zo ontzettend jammer. Dit zegt niets over wat de persoon kan of wil. Kortom; ik kan niet vaststellen of dit de persoon is waarnaar ik zoek. Wees dan ook volledig. Schrijf een profielschets van jezelf, maak een samenvatting van je specialismen, kies voor een goede foto, vraag anderen om aanbevelingen, deel al je relevante werkervaringen en vergeet vooral ook niet te melden naar wat voor soort nieuwe uitdaging jij nu zoekt.

(Slim) specifiek

Recruiters zoeken standaard op een aantal vaste functietitels. Zorg er dan ook voor dat jij zo’n functietitel voert. Wees hierin niet creatief, maar slim. Je wilt immers snel gevonden worden. Geef vervolgens ook aan hoe en wanneer jij benaderd wilt worden. Is dat telefonisch, per mail in de ochtend, middag of juist liever in de avond. Maak jouw wensen openbaar.

Beschikbaar/niet beschikbaar

Sinds kort heeft LinkedIn een handige nieuwe tool, waarmee jij jezelf beschikbaar stelt voor nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Deze tool is heel gemakkelijk te gebruiken wanneer je gaat solliciteren via LinkedIn of wanneer je (stiekem) toe bent aan een nieuwe uitdaging op carrièregebied. Bij ‘Voorkeuren’ in het menu ‘Vacatures’ kun je jezelf ‘Beschikbaar’ stellen voor een nieuwe uitdaging. Jouw keuze is dan zichtbaar voor recruiters, maar niet voor je eventuele huidige werkgever.

Veel succes!

Hartelijke groet,

Debbie Bouguenon

Consultant