Hoe houdt je je werkende leven leuk?
Zeg jij dat ook weleens? ‘Ik ben er echt helemaal klaar mee!’ Dat gezeur, gedoe, onmogelijke wensen en verwachtingen van het management en collega’s die niet meewerken. Dat gevoel van ‘Ik stop ermee’. Wat doe je dan? Stop je ook echt met je baan?
Durf jij om je heen te kijken naar een andere rol (waarbij het gras bij de buren echt niet altijd groener is)? En heb je de luxe om een verandering van werkomgeving en baan aan te kunnen? Of voelt blijven in en bij wat je hebt beter, door welke reden dan ook? En wat doe je dan om ervoor te zorgen dat je opgewekt en met energie aan het werk blijft?


verandering is niet voor en van iedereen

Natuurlijk kan ik zeggen dat je bij twijfel en irritatie op moet stappen, alleen heb je soms die vrijheid niet. Omdat je financiële verplichtingen hebt, zorgtaken, issues aan je hoofd of omdat je het eigenlijk stiekem ook best wel leuk vindt waar je nu werkt, meestal dan. Stilzitten en niets doen, is echter geen oplossing, want dan vergeet je te vlammen en verander je op termijn in een zeurderige meneer of mevrouw. Geloof mij maar, daar wordt niemand gelukkig van. Dus als je er ook maar over nadenkt iets anders te willen, kijk dan om je heen – dat kan ook binnen je eigen organisatie – en probeer eens wat anders!


daag jezelf uit

Het draait erom jouw werkende leven weer leuk te maken, als je besluit om bij je huidige werkgever te blijven. Hoe? · Meld je aan voor een project dat buiten je comfortzone ligt, met andere collega’s en net een andere invulling of taak dan je gewend bent. · Ga een opleiding doen! Dit kan natuurlijk gerelateerd zijn aan de inhoud van je huidige werk, maar kan ook iets compleet nieuws zijn. Zo volgde ik laatst zelf de opleiding Medische Basiskennis. Ik kan je vertellen: dat zorgt voor een hoop uitdaging! · Zoek naast je werk een leuke vrijwilligersbaan. Iets waar je heel veel plezier uithaalt, doordat het een appél doet op een ander interessegebied van je. · Leer een nieuwe sport, ga boetseren of zingen, loop het Pieterpad, dans, bezoek musea, ga een nieuwe stad ontdekken. Kortom maak een uitstapje buiten het gebaande pad.


waar begin je?

Praat eens met de mensen om je heen. Wat doen zij buiten werktijd? Zijn er mensen die vrijwilligerswerk doen? En zo ja, wat doen zij dan precies? En ben je meer creatief, kijk dan eens wie er schildert, boetseert of stenen hakt: met wie en waar doen zij dat? Verdiep je in opleidingen en maak een keus. Ga op zoek. Als jij de stap durft te maken, heb jij je leven in eigen hand en komt het plezier vast snel weer terug! Its’up to you en niet anders.

Veel plezier met het ontdekken!

Fijne vakantie,

Nienke de Kruijf

Senior Consultant