Help, ik heb een gat in mijn cv!

Leven is meer dan werken. We zijn nu eenmaal mensen waarbij het leven veel op ons pad brengt. Onvoorziene zaken als ziekte of de zorg voor een ander, maar ook een geplande opleiding of gezinsuitbreiding kan tot een gat in je cv leiden. En wat doe je met zo’n gat bij het vinden van een nieuwe baan?

Moeilijke vraag

Voor veel werkzoekenden is dit een moeilijke vraag, want moet een cv enkel zakelijk blijven of mag je ook meer persoonlijke aspecten uit je leven benoemen? Of pas je wat snelle tips en tricks toe om het gat te verbergen? Dat laatste is wat mij betreft niet de manier, maar wat kan je dan wel doen?

Niet gek

Laat ik beginnen met te zeggen dat een gat tussen twee banen niet per definitie gek is. Als recruiter bij Total Solutions kom ik vaker kandidaten tegen met een gat in hun cv. Soms kiest iemand er heel bewust voor even niets te doen, om daarna weer opgeladen aan de slag te gaan. En soms hebben we het leven niet in de hand en worden we door ziekte van onszelf of een dierbare gedwongen een pauze in te lassen.

Duidelijk verklaart

Je kunt er voor kiezen deze informatie voor je te houden, maar mijn advies is: verberg het niet! Wanneer wij als recruiters doorvragen tijdens een interview krijgen we vaak genoeg allerlei bijzondere privé situaties te horen die heel duidelijk het gat in het cv verklaren. En dat is een veel prettiger uitgangspunt dan een gesprek waarbij alle periodes met moeite aan elkaar geknoopt worden, enkel en alleen om zo’n gat maar te verbergen.

En mijn cv?

De vraag is nu: hoe verwerk je dit in je cv? Hieronder deel ik graag mijn tips met je:

(1) Benoem het zoals het is

Een aantal voorbeelden:

– Na een reorganisatie kiezen sommige mensen ervoor om een break te nemen. Ze gaan op die ene lang reis die ze altijd al wilden maken, gebruiken de tijd om hun huis op te knappen of doen gewoon een tijdje niets, behalve in hun moestuin werken of een boek lezen.

– Mantelzorg komt steeds vaker voor. Dit is vaak zo privé, dat men het niet in een cv wil opnemen. Onterecht, vinden wij. Mantelzorg zegt immers veel over wie je bent als persoon en de eigenschappen die hierbij horen.

– Het volgen van een intensieve of fulltime studie, opleiding of cursus kan je doen besluiten om hier een tijd je volledige focus op te leggen. Zet in dat geval deze periode ook bij je werkervaring in plaats van alleen bij opleidingen. Je bent er per slot van rekening fulltime mee bezig geweest!

– Het afgelopen jaar hebben wij een kandidaat kunnen plaatsen die tien jaar uit het arbeidsproces was geweest; ze had gekozen voor fulltime moederschap. In haar cv stond duidelijk beschreven wat ze in die periode had gedaan én dat ze als starter solliciteerde. Ze deed nu bewust een stap terug in salaris om later weer een paar stappen naar voren te kunnen doen. En dat is haar gelukt! Binnen een jaar had ze zich bewezen en nu werkt ze weer op het niveau waarop ze tien jaar geleden was uitgestapt.

(2) Hou het kort en krachtig

Hoe spannend een situatie ook is geweest, in je cv wil je het kort en krachtig houden. Tijdens het sollicitatiegesprek kun je altijd meer vertellen als je dat wil of als er naar gevraagd wordt.

(3) Wees eerlijk naar je toekomstige potentiële werkgever

Vaak moet je door een screening waarbij de informatie uit je cv gecheckt wordt bij voormalige werkgevers. Dit moet natuurlijk wel kloppen, anders sta je direct 1-0 achter.

(4) Blijf positief

Soms duurt het wat langer voordat je een kans krijgt, maar je hebt er maar één nodig. Blijf positief en ga voor de baan die echt bij je past, want dat maakt een gemotiveerde sollicitatie veel makkelijker.

Kom je er zelf niet uit? Of wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Geef dan gerust een belletje. We helpen je graag verder.

Heel veel succes!

Waheba Batou Senior Consultant