Employer Branding: Maak waar wat je belooft

Tom van Marwijk is verantwoordelijk voor de marketing van Total Solutions. Hij geeft tips hoe je Employer Branding kunt inzetten om nieuwe werknemers aan te trekken en vast te houden in deze krappe arbeidsmarkt. Hoe kom je als bedrijf aantrekkelijk over voor potentiële werknemers?

Wat is Employer Branding?

Employer Branding is het positioneren van je bedrijf zodat het bedrijf aantrekkelijk wordt voor nieuw talent. Met Employer Branding wil je een voorkeurspositie krijgen ten opzichte van de concurrent. Waarom zou iemand kiezen om voor jou te werken in plaats van een ander bedrijf? Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat Employer Branding goed inzet is Google. Zij hebben een positief imago gekregen door een community te creëren binnen het bedrijf, de Googlers. Dit schept een band tussen werknemers en werkgever. Je bent écht onderdeel van het bedrijf.

Hoe doe je het?

Hoe positioneer je je bedrijf in de markt? Kijk in het hoofd van je potentiële werknemer; waarom zou die voor jou kiezen en niet voor een ander? Netflix doet het op een leuke manier, ze laten werknemers aan het woord over hoe het is om te werken bij Netflix. Ze geven een kijkje op de werkvloer door werknemers als ‘ambassadeurs’ in te zetten. Wie kan beter het verhaal van je bedrijf vertellen dan de mensen die er werken? Een ander goed voorbeeld is Young Capital. Zij hebben sinds de rebranding grote stappen gemaakt in het creëren van hun imago. De doelgroep van het bedrijf zijn ambitieuze starters en studenten. De identiteit die Young Capital heeft ontwikkeld sluit hier perfect op aan; jonge mensen die het ‘maken’ in hun startende carrière stralen ze overal uit.

Imago en identiteit moeten kloppen

De identiteit bepaal je intern: wat wil je uitstralen? Je imago is hoe de potentiële werknemer jouw bedrijf ziet. Deze twee moeten naadloos op elkaar aansluiten. Er zijn bedrijven die er van de buitenkant heel interessant uit zien, maar als de kandidaat eenmaal aan het werk is, blijkt de cultuur van het bedrijf totaal anders te zijn. In zo’n geval duurt het niet lang voor de werknemer weer vertrekt. Het gaat niet alleen om de juiste mensen aan te trekken, maar ook om ze vast te houden. Daar zit de uitdaging, nu veel werknemers makkelijk van baan switchen.

Het is belangrijk dat imago en identiteit kloppen. Maak het daarom niet mooier dan het is.