Die volgende stap in je carrière
Mijn loopbaan begon in de financiële sector. Verschillende functies bij ABN Amro en (toenmalig) ING Investment Management. Een leuke tijd, maar na een aantal jaar was daar die bekende vraag: wat is nou een goede volgende stap voor mij? Dóór in lijnmanagement of meer richting de commercie en client servicing? Of was het tijd om het roer om te gooien en iets te doen met mijn interesse in HR?
Gefrustreerd aanmodderen

Om hierachter te komen volgde ik een opleiding tot loopbaancoach en besprak ik mijn wensen en ideeën over een volgende stap met diverse mensen. Geheel tegen mijn natuur in maakte ik zelfs lijstjes van de voor- en nadelen van de verschillende opties. En… kwam er maar niet uit. Leuk hoor, om op papier te zien wat het beste voor je is. Alleen, zo voelde het totaal niet. En dus modderde ik ietwat gefrustreerd verder met mijn loopbaanvraag.


Een onverwacht serieuze optie

Tot op een dag dat ik Nora de Groot van Total Solutions aan de telefoon sprak. Ik belde haar altijd als ik mensen nodig had voor mijn team en ons gesprek belandde als vanzelf bij het vraagstuk van mijn volgende stap. “Waarom kom je niet bij Total Solutions werken?” vroeg Nora onverwacht. “Dan heb je én de menskant én de commercie én het bankwezen in één functie.”


Schakelen

Eerlijk is eerlijk, dat was wel even schakelen. Een baan buiten het bankwezen was niet iets wat ik op mijn lijstje had staan. Tegelijkertijd voelde ik direct dat dit een serieuze optie was: – HR binnen Operations vond ik super leuk: waar komen mensen goed tot hun recht? Wat zijn mooie loopbaanpaden en wat doe je als iemand niet op zijn plek zit? Ook het aannemen van de juiste persoon op de juiste plek gaf mij voldoening. – Ruimte om meer mee te kunnen en mogen bewegen met wat op je afkomt klonk me als muziek in de oren. Niet enkel werken volgens de vaste vergaderstructuren en interne procedures, maar juist fluïde meegaan met wensen, gebeurtenissen en mogelijkheden. – Veel verschillende aandachtsgebieden: intakes met kandidaten, relatiebeheer met klanten en loopbaanbegeleiding. Ook zelf ingezet worden op tijdelijke opdrachten was een mogelijkheid. Mij krijg je niet veel gelukkiger dan dat ik van alles kan en mag doen. En het liefst ook nog door elkaar! – En tenslotte werken in een kleinere organisatie waar je samenwerkt aan resultaat.


Niet zeggen, maar doen!

De mogelijkheid die Nora mij bood had alles in zich wat ik zocht. Maar durfde ik het wel aan: van een grote financiële instelling naar een kleine commerciële organisatie? Ik bestudeerde nog een keer mijn lijstjes, maar eigenlijk wist ik het al: niet enkel zeggen dat ik verandering wilde, maar ook daadwerkelijk doen! En dus zette ik in de zomer van 2008 de stap naar Total Solutions. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en hoe leuk vind ik het hier na al die jaren nog steeds!

Vraag jij je ook af wat jouw volgende stap is? Geef dan gerust een belletje. We gaan graag met je in gesprek.

Hartelijke groet,

Nienke de Kruijf Senior Consultant