De 5 beste kanalen om een baan te vinden
Je besluit staat vast. Je weet wat je wilt. En bent toe aan een nieuwe uitdaging. Jij gaat op zoek naar een nieuwe baan. Geweldig, maar waar begin je? Welke kanalen zijn er? En wat zijn de voor- en nadelen van elk kanaal? In deze blog helpt senior consultant Debbie Bouguenon je op weg. Speciaal voor jou: de 5 beste kanalen om een baan te vinden.
1. Spread the word!

JGebruik je eigen netwerk. Vertel je vrienden en familie dat jij opstaat voor een nieuwe carrièrekans. Wat wil je? En waar wil je die droom verwezenlijken? Wees duidelijk in wat je zoekt. En wie weet heeft je vader of een vriend van een vriend wel iets voor je. Zit je in een nichemarkt? Dan is de kans op het vinden van je droombaan via je eigen netwerk misschien wat kleiner, maar proberen kan altijd!


2. Klop aan bij professionals

Stap twee is simpel: blader door de cv’s, lees de motivatiebrieven en maak een keuze: wie komt er op papier het dichtst bij jouw wensen in de buurt?


3. Struin lekker rond

Neem eens een kijkje op vacaturesites, zoals Indeed, Intermediair of Monsterboard. Of ga op zoek naar een vacaturesite, afgestemd op jouw nichemarkt. Hier vind je een groot aanbod aan vacatures, wat je een goed beeld geeft van de verschillende soorten beschikbare banen. Let wel op: deze sites zijn vaak erg algemeen. Soms zie je niet eens bij welk bedrijf een functie openstaat. Dat leidt dan vaak tot een lange zoektocht naar meer informatie.


4. Waag eens een gokje

Droom jij van een baan bij een bepaalde organisatie, maar staat er geen vacature online? Stuur dan eens een open sollicitatie. Als jij een leuke binnenkomer en een goed CV hebt, kan dat zomaar een opening creëren. Zeker in deze arbeidsmarkt, waarin veel bedrijven continue op zoek zijn naar nieuw talent. Er bestaat natuurlijk een – vrij grote – kans dat je ‘nee’ krijgt, maar wat maakt het uit. Waag eens een gokje. Niet geschoten is altijd mis!


5. Verdiep je in linkedin

LinkedIn is niet alleen voor recruiters, maar ook voor jou, een goudmijn. Je kunt hier heel goed aangeven wat je doet, wat je wilt en waar je naar op zoek bent. Daar moet jij dan wel werk van maken. Omschrijf je huidige werkzaamheden bijvoorbeeld goed. Wie ben jij, wat kun jij en wat wil jij? Met de juiste zoekwoorden vind je zo misschien wel jouw droombaan.

Veel succes!

Hartelijke groet, Debbie Bouguenon