Communiceren, kun je dat écht leren?

De verwachtingen in het bedrijfsleven liggen steeds hoger. En dan met name op het gebied van communicatie. Over jezelf en je werkzaamheden. Dat geldt ook zeker voor de financiële sector waarin nieuwe manieren van werken, zoals agile, lean en scrum in grote getale hun intrede doen. Dagen starten meer en meer met morning meetings, waarin ieders taken in volledige transparantie besproken en toegelicht worden.

De veranderingen

En dat is even wennen, want deze nieuwe werkwijzen vragen ook om een andere manier van communiceren.
Het gaat vandaag de dag niet alleen meer over zéggen dat je iets gaat doen of dat je iets gedaan hebt. Nee, er wordt ook van je verwacht dat je precies uitlegt wat je hebt gedaan en waarom. Dat kan best lastig zijn als je dat niet gewend bent: het kan zelfs onnatuurlijk aanvoelen. Daarnaast zien we dat ook eigen inbreng en verantwoordelijkheid steeds belangrijker worden. En ook die zaken vragen onverminderd om nieuwe communicatievaardigheden.

Als een rijdende trein…

Misschien lijkt het alsof bescheidenheid rondom je eigen rol binnen een organisatie niet meer gewenst is. Het ligt wat genuanceerder. Je persoonlijke positionering wordt ‘gewoon’ steeds belangrijker en deze trend zet zich, naast de huidige maatschappij waarin we almaar transparanter en meer met elkaar verbonden zijn, ook voort in je dagelijkse werk. Als je het moeilijk vindt om hierin op zakelijk gebied voor jezelf het voortouw te nemen, vraag je dan eens af waar dat door komt. Ben je misschien wat verlegen of introvert van aard? Of besef je wellicht dat je je werk, zeker nu je er veel over vertellen moet, niet zo leuk vindt als je eigenlijk dacht? Wat de reden ook is, ga aan de slag met wat je gevoel je vertelt.
Je zou kunnen stellen dat er de veranderingen als een trein door de financiële wereld razen. En zoals het met snel voortdenderende treinen gaat: wie niet op tijd instapt blijft eenzaam op het perron achter…

Hartelijke groet,

Nora de Groot
Director Total Solutions