Certificeringen binnen de financiële wereld: hoe aantoonbaar goed ben jij in je vak?

Dat de eisen binnen de financiële wereld steeds hoger liggen weten we allemaal. Dit geldt zeker ook op het gebied van certificeringen. Nagenoeg elke functie binnen bijvoorbeeld het bankwezen vraagt om relevante kennis die op papier aangetoond moet kunnen worden. Dat was een aantal jaren geleden nog anders, meer vrijblijvend zelfs. Vandaag de dag moet je feitelijk en onomstotelijk aan kunnen tonen dat je de juiste man of vrouw op de juiste plek bent. Kortom, dat jij aantoonbaar goed bent in je vak. Het is dan ook niet gek dat de vraag naar zo volledig mogelijk gecertificeerde werknemers drastisch toeneemt.

Waar sta jij?

En wat zegt die toenemende vraag dan over jouw positie? Op welke traptrede sta jij? En hoe doen je collega’s het eigenlijk? Volg jij alleen de verplichte certificeringen of kies je voor nét dat stapje extra? Het is tijd voor bewustwording, want met alleen een gedegen HBO- of WO-opleiding en een sterk cv kom je er niet meer anno nu. Zie het als een kans om jezelf steviger in het zadel te zetten, door uit te dragen dat jij de ab-so-lu-te vakspecialist bent. Richting je klanten, je collega’s en uiteraard ook intrinsiek voor jezelf. Maar dan moet je het ook nog wel even op die manier voelen (en willen!) natuurlijk…

Het logische vervolg…

Wanneer je vanuit persoonlijk leiderschap op een serieuze manier met je loopbaan bezig bent, dan volgt die mooie carrière als logisch vervolg op je acties. Richt je eerst en vooral op de uitbouw en het onderhoud van je certificeringen; dan volgt de rest als vanzelf. Onthoud, aantoonbare kennis, certificeringen, continue ontwikkelingen en het almaar paraat houden van je kennis: dát is waar het om draait in de huidige financiële wereld.

Hoe hoog sta jij op de trap?

Hartelijke groet,

Inge van Hunnik
Manager Trainingen