Boventallig of zelf besloten om op te stappen: over het leven ná je huidige baan

Na lang wikken en wegen heb je besloten de grote stap te zetten: na de zoveelste reorganisatie bij je werkgever of een definitieve boventalligverklaring ga je onderzoeken wat het pad van je loopbaan je nog meer te bieden heeft. In basis maakt het eigenlijk niet eens zo heel veel uit of je zelf hebt besloten om te vertrekken of dat dit besluit voor je genomen is. Wat wél uitmaakt is hoe je nu verder gaat met dit proces.

Wat wil je nu écht?

Op zoek gaan naar wat je nu écht wil gaan doen klinkt vele malen gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Op die manier naar jezelf durven kijken vraagt om lef. Lef om angsten los te laten en durf om kansen te kunnen zien. Hoofd omhoog, borst vooruit zouden ze vroeger kranig zeggen. Maar hoe kom je er nu achter waar je echt goed in bent? Waar je energie van krijgt en welk type bedrijf dan goed past bij je wensen en ideeën? En dan zijn er nog zaken als arbeidsvoorwaarden, het schrijven van een goed cv en het uiteindelijke sollicitatiegesprek waarin je jezelf letterlijk en figuurlijk van de beste kant wil laten zien. Je zou van minder stress krijgen.

Samen werkt beter

Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zoveel mogelijk zelf op willen lossen vaak in hetzelfde cirkeltje rond blijven draaien. En daar kom je natuurlijk niet echt verder mee. Een frisse blik van iemand die je de juiste vragen stelt helpt je gegarandeerd om met een positief gevoel de zoektocht naar jouw nieuwe baan te starten. Het kan enorm opluchten om je angsten, frustraties, onzekerheden en twijfels te delen met een professional die er volledig op gericht is om jou verder te helpen. Vaak komt er ruimte om afscheid te nemen van het oude. En dat geeft je weer de kracht om met een positief gevoel naar het nieuwe te kijken.
Want als je er eenmaal achter bent waar jouw kwaliteiten liggen dan word je pas echt succesvol. En of dat nu een baan als financieel adviseur of administratief medewerker wordt, maakt niets niet uit. Zolang jij maar het gevoel hebt op de goede plek te zitten zodat je het al-ler-beste uit jezelf kan halen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord