Ben jij een Pippi of een Calimero?

Stel je voor: binnen het bedrijf waar je werkzaam bent komt er een leuke, nieuwe functie vrij. Er wordt intern hier en daar wat gepolst bij potentieel geïnteresseerden. Bij de reacties zijn duidelijk twee stromingen te herkennen: zij die zich direct vol overgave in deze nieuwe uitdaging willen storten en zij die eerst diep moeten nadenken, rijtjes willen maken van de plussen en minnen en ook niet direct weten of ze dit wel kunnen, willen, moeten of durven doen.

Durven gaan of blijven staan?

Natuurlijk kan ik direct man-vrouw vergelijkingen maken, met uiteraard het overbekende verhaal over het glazen plafond. Maar daar gaat het mij niet om. Ik ben meer geïnteresseerd in de natuurlijke manier waarop een individu omgaat met een uitdaging. Want hoe je het ook wendt of keert: er zijn Pippi Langkousen en Calimero’s in het bedrijfsleven. De eerste groep gaat enthousiast en open minded in op nieuwe uitdagingen, terwijl de tweede groep in termen als ‘zij zijn groot en ik ben klein’ denkt. Wie is het meest succesvol denk je?

Veranderingen in de financiële branche

Pippi en Calimero: ze hebben een totaal andere benadering wat weer resulteert in het hebben van een ander gevoel van controle over je eigen beslissingen. In de almaar veranderende financiële wereld is het sowieso al best een uitdaging om grip op je beslissingen te hebben én te houden. Vasthouden aan het bekende is een natuurlijke reactie voor Calimero’s. Pippi’s daarentegen zien juist volop nieuwe kansen en die visie brengt ze ongetwijfeld verder.

Durf jij?

Ik daag je uit om net als Pippi te zijn: kijk om je heen, ga buiten je comfortzone en onderzoek en ontdek waar nieuwe mogelijkheden en kansen liggen. Natuurlijk is er helemaal niets mis met wat Calimero-gedrag zo nu en dan, maar besef jezelf heel goed dat er magische kansen ontstaan buiten je comfortzone! Ik daag je uit…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord