5 redenen om voor outplacement te kiezen!

Je hoort het steeds vaker, mensen die gebruikmaken van outplacement. Maar waarom eigenlijk? Iedereen kan toch prima zelf een baan vinden? Daar heb je toch geen buitenstaander voor nodig? Laat staan dat je er ook nog voor moet betalen! Toch is een goed outplacementbureau het geld meer dan waard, zegt Nora de Groot van Total Solutions. Waarom? Om de volgende 5 belangrijke redenen.

1. Kennis van de arbeidsmarkt

Kies jij voor outplacement, let dan goed op de specialisatie van jouw begeleider. Iedere branche heeft zo z’n eigen kenmerken en eigenaardigheden. Een groot voordeel van het kiezen van het juiste outplacementbureau, is dat dit bureau de weg kent in jouw branche. En dat vergroot je kans op het snel vinden van een passende baan.

2. Het juiste CV

Eén van de minst leuke taken van het op zoek gaan naar een nieuwe baan, is je CV bijwerken. Toch is dit ontzettend belangrijk. Het is immers jouw visitekaartje. En daar wil jij zo goed mogelijk op staan. Maar hoe doe je dat? Een outplacementbegeleider helpt jou bij het schrijven van een ijzersterk CV, geschikt voor jouw branche.

3. Weten wat jij wilt

Als jij niet weet waar je naar zoekt, dan ga je jouw droombaan ook niet vinden. Maar hoe kom je erachter hoe die baan er voor jou uitziet? Met een outplacement traject breng je dit goed in kaart. Er wordt objectief naar jou als persoon en naar je ervaring te gekeken. Dat kan je zomaar nieuwe inzichten geven. En dat is prettig, want als jij weet wat je wilt, wordt solliciteren een stuk makkelijker.

4. Toegang tot de arbeidsmarkt

Mooi, jij weet wat je wilt, maar waar ga je op zoek? Je begeleider weet waar jij moet zoeken. Hij of zij kan je adviseren welke bureaus te gebruiken, of juist niet. En dat is fijn, want hoe kom jij daar anders achter?

5. Een goede voorbereiding

Daar is ie dan, je uitnodiging voor een sollicitatiegesprek! Spannend, want hoe voer jij een goed gesprek? Samen bereid je gesprekken voor en oefen je in de praktijk. Er wordt hierbij gelet op de inhoud, maar ook op hoe jij overkomt. Daarmee sla jij twee vliegen in één klap!

Een prettige buffer is een mooie bijkomstigheid

Bij sollicitaties horen ook afwijzingen. Niet leuk, maar wel een feit. Deel je frustraties met je begeleider. Vaak kan hij of zij de situatie wat beter evalueren en relativeren. Samen kijk je dan naar waar het beter kan.

Tot slot

Ja, outplacement is niet gratis, maar voor een gering bedrag kan je al starten. Met de hulp van een goed outplacementtraject zoek jij gerichter én sta je zelfverzekerder bij een potentiele nieuwe werkgever voor de deur. Daarmee bespaar jij jezelf een hoop zorgen. Zie het dan ook als een investering in jezelf. Jij bent het waard!
Veel succes!

Wil je meer informatie over outplacement, kijk op onze site https://ts.eu/outplacement/ of neem contact met ons op.