De 5 belangrijkste vragen die je echt moet voorbereiden als sollicitant
Solliciteren. Spannend! Gelukkig is er vaak een recruiter die jou helpt je gesprek optimaal voor te bereiden. Hij of zij kan jou veel vertellen over de organisatie, de behoefte en de functie-inhoud. Solliciteer je zonder recruiter? Extra spannend! Senior Consultant Waheba Batou helpt je op weg. Dit zijn de 5 belangrijkste vragen die jij écht moet voorbereiden.
De meest gestelde sollicitatievragen kun je onderverdelen in een aantal categorieën namelijk, persoonlijkheid, skills oftewel competenties, motivatie, manier van werken en ambitie. Hieronder loop ik ze één voor één met je door.


1. persoonlijkheid: hoe omschrijft je omgeving jou?

Wie ben jij als persoon en in hoeverre past de organisatie/ functie bij je? Welk type mens werkt er bij deze organisatie? En zie jij jezelf hier de komende jaren werken? Als je deze vraag goed voorbereidt, haal jij hier je voordeel uit. Je krijgt immers de ruimte om al jouw positieve karaktereigenschappen toe te lichten. Uiteraard heb jij ook aandachtpunten, benoem er wel 1, maar focus op je sterke kanten. Heb je echt geen idee, vraag voordat je op gesprek gaat eens aan een oud-collega of hij of zij een aantal punten kan benoemen. Wie weet komt er nog iets verrassends uit, waarvan je zelf nog niet op de hoogte was, maar wat jou tot een fantastische collega maakt.


2. motivatie: waarom heb je op deze functie gesolliciteerd?

Is dit één van je vele sollicitaties of solliciteer je specifiek naar een bepaalde functie bij een specifieke organisatie? Zorg dat je een antwoord hebt op deze vraag. Focus je in jouw antwoord op de punten in het functieprofiel: wat spreekt jou aan en hoe sluiten jouw ervaring , ambitie, studie, skills en persoonlijkheid hierop aan?


3. skills oftewel competenties: noem drie sterke en drie minder sterke punten van jezelf

Waar ben jij goed in? Waar blink je in uit? En wanneer stap je uit je comfortzone? Benoem ook die punten waarop jij jezelf nog kan ontwikkelen.


4. manier van werken: hoe werk jij?

Hier gaat het niet over competenties, maar over wie jij van nature bent. Je authentieke jij. We zijn als mensen zo verschillend en ieder heeft kwaliteiten, het mooiste is als deze aanvullend met je toekomstige collega’s binnen een team.


5. ambitie: waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Een standaard vraag. Natuurlijk heb jij geen glazen bol. En vooral als je net start, heb je vaak nog geen idee welke richting je precies op wilt. Hoe je daarop antwoordt? Eerlijk. Het perfecte antwoord bestaat niet, dus blijf vooral dicht bij jezelf. Past het antwoord niet bij dat wat de werkgever zoekt? Dan moest dat zo zijn. Op naar de volgende organisatie! Net zolang totdat jij die ene werkgever vindt die aansluit bij jou toekomstige visie.


star interview

Veel gesprekken zullen via de STAR interview methode gehouden worden. STAR staat voor Situation, Task, Action en Result. Hierbij maak je gebruik van voorbeelden uit te praktijk om de vragen te beantwoorden. Dit zijn lastige interviews, bereid die voorbeelden dan ook goed voor. En durf zelf ook vragen te stellen! Een interview gaat beide kanten op, jij wilt uiteindelijk ook meer weten over de functie, het team en de organisatie. Veel succes bij je volgende sollicitatie!

Succes!