Desktop dealing room

Maart, 1998

‘Nieuwe signalen in de wereld van Treasury’

ABN AMRO bank lanceerde onlangs ‘DealStation’. Met DealStation kunnen zowel de grootzakelijke markt als instituten zelf real time beschikken over een professioneel foreign exchange (forex) dealing systeem. Het systeem biedt treasurers van organisaties met internationale kasstromen de mogelijkheid direct zelf het valutarisico te beperken. Bovendien is DealStation een foutloos systeem; transacties staan direct zwart op wit. Banking Review sprak over dit efficiënte systeem met Jaap van Poelgeest en Robi Dattatreya, beiden actief bij de afdeling Treasury Business Management Support van de bank.

Het gebruik is eenvoudig. Met DealStation kunnen posities direct worden ingevoerd waarna er binnen drie seconden een prijs gegeven wordt, gebaseerd op laatste interbancaire quotes. Gedurende een korte periode kan gekeken worden naar een prijs. Een tijdsbalk geeft aan hoeveel seconden nog resteren om de specifieke transactie af te sluiten. Het betreft voorlopig met name standaard valuta- en geldmarkttransacties: spots, outright, forwards, forward roll overs, swaps, deposits en kasgeldleningen. Er kan momenteel in elke combinatie gehandeld worden tussen 25 valuta’s.

Waarom neemt juist de treasury van ABN AMRO ‘afstand’ van de klant met betrekking tot transacties?
“We nemen geen afstand, een computer kan nooit in plaats van persoonlijk contact komen. DealStation vervangt niet het telefonisch contact. Het zorgt alleen voor een efficiënte afwikkeling van standaardtransacties. Klanten hoeven hun lijstje met orders niet meer door te bellen, maar kunnen zelf de lijst via het computerscherm invullen en laten uitvoeren. Deze transacties worden onmiddellijk bevestigd. En als ze assistentie nodig hebben kunnen ze de telefoon gebruiken.”

Wie garandeert de juistheid van de geoffreerde koers (snelheid rapportage/tijdzones)?
“Wij garanderen dat er gehandeld wordt op basis van de laatste bekende marktprijzen.”

Voor wie is de DealStation geschikt?
“Variërend van middelgrote bedrijven, tot hele grote bedrijven. Dit is gebaseerd op het feit twintig procent tot veertig procent van de transacties uit relatief kleine en middelgrote deals bestaat. DealStation kan zowel in eenstand alone-, als in multi user-omgeving opgezet worden. In het laatste geval behoudt de corporate treasurer een volledig overzicht van de activiteiten van de bedrijfsonderdelen.”

Zijn transacties via de DealStation dus goedkoper?
“Qua prijs maakt het niets uit. Wel qua afwikkeling, voor de klant en voor de bank is het veel efficiënter.”

Hoe zit het met de binding aan de bank en de ‘toegevoegde waarde’ van het advies?
“Het telefonische contact blijft bestaan. Als een klant een grote transactie doet, kan het via de telefoon of in de DealStation handmatig geprijsd worden.”

Het lijkt een ideaal ‘tool’ voor in- en verkopers van grote kapitaalgoederen. Zij kunnen de gesloten transactie direct ‘indekken’. Gebeurt dit in de praktijk al?
“Ja, maar we zien nu ook mogelijkheden voor bedrijven met inkopers in Azië die een contract wil afsluiten. Indien de inkopers een DealStation op hun laptop hebben, kunnen ze de transacties ’s avonds in hun hotelkamer uitvoeren, waarbij het hoofdkantoor onmiddellijk op de hoogte is van de gedane transactie.”

Is DealStation gekoppeld aan electronic banking van ABN AMRO?
“Er is een interface in ontwikkeling tussen DealStation en ABN AMRO’s electronic banking-producten. Deze verwachten we in de loop van het jaar beschikbaar te hebben.”

Is er sprake van een mogelijke koppeling met de back office van een onderneming?
“We zijn nu interfaces aan het bouwen naar een aantal bekende treasury systemen. Op dit moment is het al mogelijk om batchgewijs transacties binnen DealStation naar de back office te transporteren.

Hoe is de beveiliging geregeld?
“DealStation werkt met een smartcard, een pincode en de communicatie is encrypted. Daarnaast gebeurt het opzetten van autorisatie en settlements accounts door de bank, er kan dus niet mee gerommeld worden.”

Is de ABN AMRO bank uniek met deze service?
“Met betrekking tot puur automatische transacties niet, met additionele services wel. Ik heb het gevoel dat niet alle partijen bereid zijn tegen de laatste bekende marktprijzen te handelen. Ze handelen tegen hun eigen schermprijzen.”

ABN AMRO heeft grote ambities met DealStation. Op korte termijn hoopt zij er een hele reeks producten aan toe te voegen, zoals forward forwards, 24-uurs service en treasury research informatie. Bovendien moet het syteem binnenkort voor iedereen toegankelijk zijn. “We hopen dit jaar al DealStation via Java en op Extranet aan te kunnen bieden,” aldus Van Poelgeest.

Andere artikelen