Ik in een Agile werkomgeving

Waarom een Agile workshop?

Binnen de financiële sector is de impact van automatisering enorm. En niet enkel de systemen – juist ook de manier van werken en leveren conform de Agile-principes worden door banken overgenomen. Agile methodieken die ook op jouw manier van werken invloed hebben, komen om de hoek kijken of zijn al aanwezig.
Ook in andere sectoren sijpelt Agile meer en meer binnen. Van ouderwets naar nieuwerwets werken – van vaste teams naar flexibele doelen. En deze verschuiving heeft impact op jouw manier van werken.
Deze training is voor mensen die merken dat hun werk verschuift van ouderwets naar nieuwerwets (Agile) – meer samenwerken met andere mensen uit andere afdelingen, snelle opleveringen van zaken, minder vastomlijnd takenpakket.
Je krijgt inzicht in de veranderingen die komen gaan door de verschuiving naar Agile werken en hoe je met deze veranderingen om kan gaan. Wat is Agile werken nu in de praktijk, spreek je dezelfde taal als je collega’s van de andere afdelingen, de verschillende rollen die in kleine teams te onderscheiden zijn en een kader om je binnen te bewegen.

Opzet

De workshop is verdeeld over 2 halve dagen.

Workshop 1: Ouderwets vs nieuwerwets werken (1/2 dag)

Een introductie over Agile. En hoe kan je ervoor zorgen dat jij net zo agile wordt als het proces waarin je werkt? De menselijke kant gaat een gestroomlijnde machine worden, die zichzelf onderhoudt en verder ontwikkelt. De eerste stap naar zelfregulerende (Agile) teams

Workshop 2: Communicatie (1/2 dag)

Alles valt of staat met de manier waarop men communiceert. Heb je het wel over hetzelfde? Hoe werkje samen en wat is je natuurlijke rol?

Voorbereiding en opzet

Voor iedere workshop ontvangen de deelnemers een uitgebreide vragenlijst ter voorbereiding op de workshop.
Ook zal er gevraagd worden naar eventuele cases/vraagstukken die behandeld zullen worden tijdens de workshops.
De maximale groep bestaat uit 6-9 personen. Door met kleinere groepen te werken, kunnen we de workshops persoonlijker maken door met actuele cases te werken.

Leerdoelen

Inzicht in Agile werken en wat is de impact hiervan op jouw eigen werken (oplossingsgericht werken);
Spreek je dezelfde taal – omdat je werkt met mensen uit verschillende disciplines, is het noodzakelijk goed met elkaar af te stemmen waar je het nu precies over hebt. Je krijgt inzicht in je natuurlijke manier van communiceren en je valkuilen; Agile werken houdt in dat je in kleine flexibele teams werkt waardoor je snel van rol moet kunnen wisselen. Deze training geeft inzicht in de verschillende rollen die je kan aannemen.

Voor wie?

Je werkomgeving verandert continue –agile werken, het nieuwe werken, samenwerken en dag-starts. Deze training gaat in op en geeft je tools om effectief te communiceren in deze nieuwe werkomgeving.

Ben je benieuwd geworden naar onze Agile Workshop? Schrijf je direct in of stuur voor meer informatie een mail naar: info@ts.eu of bel naar: +31 20 530 4380 en vraag naar Nienke de Kruijf.

Schrijf je in

Agile Workshop

Sessie 1

Workshop 1: 24-05-2018

Workshop 2: 31-05-2018

Sessie 2

Workshop 1: 12-06-2018

Workshop 2: 19-06-2018

 

Tijd: 09:00 – 12:30 uur

Locatie: Amsterdam

Prijs: € 795,-

Schrijf je in

Voordelen Total Solutions

Total Solutions is geaccrediteerd door de volgende organisaties:

CRKBO Logo NBA Logo SNA Keurmerk logo

ACIFMA logo EY Logo FD Gazellen Logo  GARP Logo